ΤΡΕΝΟ

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής, για πλήρη υπογειοποίηση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής από Ρίο μέχρι Νέο Λιμάνι Πάτρας, πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στον Καστελλόκαμπο Λαϊκή Συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την υπογειοποίηση, φορείς και κάτοικοι.

Στη Συνέλευση συζητήθηκαν  και αποφασίστηκαν δύο πράγματα, σημαντικά για την πόλη μας και τον λαό της, όπως τα κατέθεσε για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης:

-Η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την πλήρη υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο μέχρι το νέο λιμάνι, με αρχή τη διοργάνωση της  πορεία Πάτρα – Ρίο, την Κυριακή 6 Νοέμβρη.

- Η απαίτηση απόδοση της έκτασης του Ριγανόκαμπου στον Δήμο και το λαό, για τη δημιουργία του μεγάλου Ανατολικού Πάρκου.

 

Η πορεία Πάτρα – Ρίο, που είχε ανακοινωθεί για την Κυριακή 23 Οκτώβρη, αναβλήθηκε, μετά από αίτημα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής Αχαΐας», αφού εκείνη την ημέρα διοργανώνει τη μεγάλη του εκδήλωση – πορεία κατά του καρκίνου του μαστού, στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος.

Στη Λαϊκή Συνέλευση, ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι, Αναστασία Τογιοπούλου, Νίκος Ασπράγκαθος και Βαγγέλης Κατσακούλης, η δημοτική σύμβουλος Ρένα Γκέστα και ο επικεφαλής της «Ώρας Πατρών», Γιώργος Ρώρος.