ΣΑΜΟΥΡΗ 14-6-2022

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, η Διοίκηση του Γ. Ν. Πατρών «Ο Αγ. Ανδρέας» διοργάνωσε, χθες το βράδυ, εκδήλωση, στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αχαΐας «Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ», που βρίσκεται επί της οδού Βότση 51 και Κανακάρη. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Γιώργο Σιμιγιάτο. Με μια σεμνή τελετή έγινε ονοματοδοσία του ακινήτου με αποκαλυπτήρια πλακέτας που αναγράφει ΣΠΙΤΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ «Γιώργος Σιμιγιάτος».

Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη παρέστη στην εκδήλωση εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή και στο χαιρετισμό της είπε μεταξύ άλλων:

«Η Δημοτική αρχή στηρίζει έμπρακτα τις Οργανώσεις και τους Συλλόγους των Εθελοντών Αιμοδοτών και, να υπενθυμίσω, συμμετέχει με εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνουν οι Οργανισμοί του Δήμου συνδυαστικά με την Αντιδημαρχία Υγείας & Πρόνοιας, όπως προσφάτως ο Πολιτιστικός Οργανισμός. 

Τιμάμε τον αείμνηστο Γιώργο Σιμιγιάτο για τη μεγάλη προσφορά του στην εθελοντική αιμοδοσία αλλά και ως ιδρυτή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, όπως ομοίως τιμάμε τους χιλιάδες ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες για την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά τους, σε αντίξοες συνθήκες, λόγω της ελλιπούς στελέχωσης των δημόσιων κέντρων αιμοδοσίας, οι οποίες επιδεινώθηκαν μέσα στην πανδημία, κυρίως όμως γιατί αυτή η κοινωνική προσφορά πραγματοποιείται σε ένα εχθρικό κοινωνικο - οικονομικό περιβάλλον, στο οποίο κυριαρχούν οι 'αξίες' της ατομικότητας και του κέρδους. 

Καταλήγοντας, η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς ζωής για κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως φυλής, εθνότητας, θρησκείας και καταγωγής.

Στο σημείο αυτό να σας ανακοινώσω ότι ο Δήμος Πατρέων, που προβληματίζεται διαρκώς για όλα αυτά, σχεδιάζει τη μετατροπή κτιρίου που βρίσκεται στο Μώλο της Αγίου Νικολάου σε Κέντρο Αιμοδοσίας».