ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΖ  ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ                                                     ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοζωίας της Π.Φ.Π.Ο. (Πανελλαδική  Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία)  παρουσιάζεται  από το Δήμο Πατρέων από το 2017 σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε σχολεία, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, καθώς επίσης, στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων και στις κατασκηνώσεις του Δήμου μας.

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των μαθητών  σε θέματα των ζώων Η Υπεύθυνη Διαχείρισης των Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Πατρέων, Γιούλα Ανωγιάτη και η Ελένη Κασπίρη (εθελοντικά)  θετική εκπαιδεύτρια ζώων συντροφιάς  εξηγούν στα παιδιά πώς οι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, πρέπει να σέβονται τη ζωή, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ζώα, γιατί πρόκειται για ψυχές και όχι για αντικείμενα. Στόχος είναι η καλλιέργεια του σεβασμού, της ενσυναίσθησης, της φιλοζωικής παιδείας και ευαισθητοποίησης των παιδιών σε πολλά θέματα που αφορούν στα ζώα

στ9

Παγκόσμια ημέρα των ζώων Εκπαίδευση σε Παιδικό σταθμό στις 04-10-2023

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας των ζώων η κα Ανωγιάτη Ειδική Συνεργάτης του  Δημάρχου υπεύθυνη για θέματα ζώων συντροφιάς  δέχθηκε πρόσκληση  από την Νηπιαγωγό κα  Κατερίνα Βαλαούρα του παιδικού σταθμού Playland όπου και παρουσίασαν μαζί με την κα Κασπίρη θετική εκπαιδεύτρια σκύλων και εθελόντρια νεκπαιδευτικό υλικό  για τα ζώα συντροφιάς

Προς μεγάλη τους  έκπληξη , βρεθήκαν σε μια τάξη με τρίχρονα-τετράχρονα  που ήδη ήταν πολύ καλά ενημερωμένα για την ηλικία τους! Οι νηπιαγωγοί τους είχαν ήδη κάνει σπουδαία δουλειά με τα παιδάκια που γνώριζαν για τα δικαιώματα των ζώων και τις ανάγκες τους , τον τρόπο που πρέπει να τους συμπεριφέρονται με σεβασμό στις ανάγκες τους.

Είχαν «υιοθετήσει» από το δρόμο κι ένα μεγάλο λούτρινο σκύλο τον Happy που τον φρόντιζαν και του είχαν φτιάξει μάλιστα και σπιτάκι μέσα στην τάξη τους!

Τα πιτσιρίκια παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση και τα βιντεάκια με τα  ζωάκια, επιδεικνύοντας αυξημένη ενσυναίσθηση στις εικόνες των αστέγων τετράποδων της πόλης μας.

Μια υπόκλιση στις παιδαγωγούς τους , ένα τεράστιο μπράβο που συμβάλουν σε μια αυριανή κοινωνία με περισσότερο σεβασμό προς τα ζώα , με περισσότερη ενσυναίσθηση , με λίγη παραπάνω ευαισθησία.

Μόνον έτσι αλλάζουν οι καιροί, μόνον έτσι προχωρά ο κόσμος μας. Τα παιδάκια αυτά είναι το δικό μας αύριο , είναι το δικό μας μέλλον και οι φερέλπιδες για μια κοινωνία με περισσότερο σεβασμό και ενσυναίσθηση για όλα τα ζωντανά πλάσματα…

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοζωίας στο 3ο Δημοτικό Παραλίας Πατρών

Image removed.ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΕΙΤΕ ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΙΤΕ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

Ένα διήμερο παρέα με τους μαθητές και των έξι τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας στην Παραλία, πέρασαν οι αρμόδιοι για τα ζώα συντροφιάς του Δήμου, μετά από πρόσκληση των δασκάλων προς το Δήμο Πατρέων προκειμένου να παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό φιλοζωικό πρόγραμμα του Δήμου.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν, η Γιούλα Ανωγιάτη, Συνεργάτης του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και υπεύθυνη για τα θέματα ζώων συντροφιάς και η Ελένη Κασπίρη θετική εκπαιδεύτρια σκύλων, που συμμετέχει εθελοντικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοζωίας.

Εντύπωση έκανε για μια ακόμα φορά, η συμμέτοχη των μικρών μαθητών με πολλές ερωτήσεις για τα αδεσποτάκια που βρίσκονται στους δρόμους της πόλης μας.

Παράλληλα, μοιράστηκαν με υπερηφάνεια τις δικές τους ιστορίες, που αφορούσαν σε πολλές περιπτώσεις την υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου και σε άλλες τόσες, την φροντίδα αδέσποτου ζώου της γειτονιάς τους, με τη βοήθεια των γονιών τους.

Τα μεγαλύτερα παιδιά εξέφρασαν και πιο σύνθετους προβληματισμούς, ενώ παράλληλα με τις απορίες τους, κρατούσαν και σημειώσεις.

Κάποια από τα παιδιά, είχαν ήδη παρακολουθήσει το πρόγραμμα από τις θερινές κατασκηνώσεις του Δήμου μας και με ιδιαίτερη χαρά μιλούσαν για τα ζωάκια που είχαν αρχίσει να φροντίζουν στο δρόμο μαζί με τους γονείς τους.

Μετά και αυτή την εμπειρία, η Γιούλα Ανωγιάτη δήλωσε: «Οι λιλιπούτειοι μαθητές είναι οι αυριανοί πολίτες και μας γεμίζουν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο... Ας πάρουμε κι εμείς οι μεγάλοι ένα μάθημα από την αγνή καρδιά των παιδιών που μόνο με αγάπη μπορούν και βλέπουν τον κόσμο γύρω τους. Ένα μπράβο στους δασκάλους, που θέλουν να περνούν τέτοια μηνύματα στα παιδιά και εν προκειμένω σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο σχολείο, στην κα. Πατινιώτη που είχε αυτή την πρωτοβουλία γιατί με τέτοιες δράσεις κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο».

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοζωίας στο 52ο Δημοτικό Κρύας Ιτεών

ΣΤΟ 52ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Ένα διήμερο παρέα με τους μαθητές και των έξι τάξεων του 52ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας στα Κρύα Ιτεών, πέρασαν οι εργαζόμενοι, αρμόδιοι για τα ζώα συντροφιάς του Δήμου Πατρέων, μετά από πρόσκληση των δασκάλων τους, προκειμένου να παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό φιλοζωικό πρόγραμμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.), εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν, η Γιούλα Ανωγιάτη, συνεργάτης του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, υπεύθυνη για τα θέματα ζώων συντροφιάς και η Ελένη Κασπίρη θετική εκπαιδεύτρια σκύλων, που συμμετέχει εθελοντικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοζωίας.

Η συμμετοχή των μικρών μαθητών ήταν για μια ακόμα φορά εντυπωσιακή, με πολλές ερωτήσεις για τα αδεσποτάκια που βρίσκονται στους δρόμους της πόλης μας

Παράλληλα, μοιράστηκαν με υπερηφάνεια τις δικές τους ιστορίες, που αφορούσαν σε πολλές περιπτώσεις την υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου και σε άλλες τόσες, την φροντίδα αδέσποτου ζώου της γειτονιάς τους, με τη βοήθεια των γονιών τους.

Μετά και αυτή την εμπειρία, η Γιούλα Ανωγιάτη δήλωσε: «Τα παιδιά, για μια ακόμα φορά, μας… βάζουν τα γυαλιά, δίνοντας σε ‘μας τους μεγάλους ένα μάθημα για το πώς πρέπει να βλέπουμε το θέμα με τα αδέσποτα και το πώς ευθυνόμαστε εμείς οι άνθρωποι για τα ζώα που εγκαταλείπονται στο δρόμο. Ένα μπράβο στους δασκάλους τους, που περνούν τέτοια μηνύματα στα παιδιά. Εν προκειμένω σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο σχολείο, συγχαίρουμε τον Διευθυντή του σχολείου κ. Σχωρτσανίτη για την ευαισθησία του προς τα ζώα καθώς και στην δασκάλα κα Σπανού που είχε την πρωτοβουλία να μας καλέσει, γιατί με τέτοιες δράσεις κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο».

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοζωιας στο 6 ο Γυμνάσιο Πάτρας

Στο 6 ο Γυμνάσιο Πάτρας, παρουσιάστηκε από τον Δήμο το
πρόγραμμα φιλοζωίας, για τα ζώα συντροφιάς

Δύο μέρες παρέα με τους μαθητές των τμημάτων Α’ τάξης του 6 ου
Γυμνασίου  της Πάτρας, πέρασαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων,
αρμόδιοι για τα ζώα συντροφιάς, μετά από πρόσκληση των
καθηγητών τους, προκειμένου να παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό
φιλοζωικό πρόγραμμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και
Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.), εγκεκριμένο από το
Υπουργείο Παιδείας.
Το πρόγραμμα παρουσίασαν, η Γιούλα Ανωγιάτη, συνεργάτης του
Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, υπεύθυνη για τα θέματα ζώων
συντροφιάς και η Ελένη Κασπίρη θετική εκπαιδεύτρια ζώων συντροφιάς
και κηδεμόνων που συμμετέχει εθελοντικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα
φιλοζωίας.
Τα παιδιά, αποδείχθηκε ότι για μια ακόμα φορά ήταν αρκετά
ενημερωμένα, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα συμμετέχοντας με
ερωτήσεις, ενώ μοιράστηκαν και τις δικές τους ιστορίες. Παιδιά με την
υποστήριξη των γονιών τους, υιοθέτησαν άστεγα ζώα, ενώ άλλα
φροντίζουν συστηματικά αδέσποτα ζωάκια, βάζοντας στο δρόμο φαγητό
και νερό.
Μέσα από την συζήτηση με τα παιδιά και την προβολή βίντεο και
φωτογραφιών, στόχος ήταν η καλλιέργεια του σεβασμού, της φιλοζωικής
παιδείας και ευαισθητοποίησης των παιδιών σε πολλά θέματα που
αφορούν στα ζώα (δικαιώματα, ελευθερίες, ανάγκες, εγκατάλειψη,
κακοποίηση, άστεγα κ.α.). 

Οι εργαζόμενοι του Δήμου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα
ενημέρωσης των μαθητών, ευχαριστούν και στην περίπτωση του 6 ου
Γυμνασίου, την Διευθύντρια και τους καθηγητές και ιδιαιτέρως την
καθηγήτρια Ελένη Κρητικού για την πρωτοβουλία της να τους καλέσει,
προκειμένου να ενημερωθούν τα παιδιά για το θέμα των ζώων
συντροφιάς.

Η 4η Απριλίου, θεσμοθετήθηκε ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η 4η Απριλίου, θεσμοθετήθηκε ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας και στο πλαίσιο αυτό,  ο Δήμος Πατρέων προχώρησε σήμερα, σε μια ακόμα δια ζώσης εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, στο 50ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, παρουσία και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Διονύση Πλέσσα.

Το πρόγραμμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) για τα ζώα συντροφιάς, παρουσιάστηκε από την Γιούλα Ανωγιάτη, συνεργάτιδα του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, υπεύθυνη για τα θέματα ζώων συντροφιάς και την Ελένη Κασπίρη θετική εκπαιδεύτρια ζώων συντροφιάς και κηδεμόνων που συμμετέχει εθελοντικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοζωίας.

Για την πραγματοποίηση της όλης εκδήλωσης, συνέβαλαν ουσιαστικά ο Διευθυντής του σχολείου, Σωτήρης Κοράκης και οι υπεύθυνες δασκάλες του προγράμματος, Ιουλία Τζένου, Ηλέκτρα Ντάση και Νίκος Κατσώλης, που ήρθαν σε επικοινωνία και με τον Δήμο.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Πλέσσας, στον σύντομο χαιρετισμό του προς τους μικρούς μαθητές, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Την αγάπη μας, μικροί και μεγάλοι οφείλουμε να την παρέχουμε και στα ζώα συντροφιάς, γιατί και αυτά έχουν ανάγκη την προστασία και την στοργή μας. Στα ματάκια τους και στις αντιδράσεις τους αποτυπώνεται το πώς τους φερόμαστε εμείς, οι άνθρωποι. Τα αδέσποτα, εγκαταλειμμένα ζωάκια αυξάνονται επειδή εμείς οι άνθρωποι φερόμαστε ανεύθυνα. Αυτή η συμπεριφορά μας, έχει ως αποτέλεσμα, να τα βλέπουμε στο δρόμο, στη ζέστη και στο κρύο, χωρίς τροφή, νερό και ιατρική περίθαλψη.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους δασκάλους σας για τις δράσεις ευαισθητοποίησης για τα ζώα και για όσο στο πλαίσιο αυτό, σας διδάσκουν. Μαθαίνοντας από την παιδική ηλικία, μεγαλώνοντας θα είσαστε υπεύθυνοι ενήλικοι προσφέροντας την αγάπη και την φροντίδα σας στα ζώα συντροφιάς».

Ο Αντιδήμαρχος, αναφέρθηκε απευθυνόμενος και στους εκπαιδευτικούς και στις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος Πατρέων, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας και των εργαζομένων, μαζί με τις Φιλοζωικές Οργανώσεις και τους εθελοντές.

Μίλησε για το καταφύγιο αδέσποτων στο Δρέπανο, για το Κτηνιατρείο, αλλά και τις τροφές που διανέμονται κατά καιρούς στο καταφύγιο στις οργανώσεις και τους εθελοντές. «Το έργο του Δήμου μας  είναι δύσκολο, γιατί εγκαταλείπονται ζώα σε καθημερινή βάση και δυστυχώς η κυβέρνηση και σε αυτόν τον τομέα αδιαφορεί. Παραχώρησε μια ακόμα ευθύνη στους Δήμους, χωρίς προσωπικό και χρηματοδότηση», κατέληξε ο κ. Πλέσσας.

 

Παράλληλα, σήμερα, πραγματοποιήθηκε άλλη μια δια ζώσης ενημέρωση στο Γυμνάσιο Σαραβαλίου από την Αλεξάνδρα Δημοπούλου Σύμβουλο του Δημάρχου Πατρέων για θέματα ζώων, Μέλος του ΔΣ της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) μαζί με την Αντωνία Δρουμετσικα Εθελόντρια και υπάλληλο του Δήμου Πατρέων και την Γαρυφαλλιά Μπαρλή, Εθελόντρια μετά από πρόσκληση της  Γυμνάστριας Ντίνας Μπορνιβελλη που πολλές φορές έχει προσφέρει εθελοντικό έργο για τα αδέσποτα του Δήμου Πατρέων μαζί με πρωταθλητές της Ολυμπιάδας Πατρών όπου είναι προπονήτρια και του Διευθυντού Γεώργιου Γιωτόπουλου.

Και ανοικτή ενημερωτική τηλεσυνάντηση, με σχολεία της πόλης, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς οι δράσεις του φιλοζωικού κινήματος, τα δικαιώματα των ζώων και ιδέες για δραστηριότητες στα σχολεία. Οι παρουσιάσεις, περιελάμβαναν φωτογραφίες, βίντεο, χρήσιμες διαφάνειες και ακόμη πιο χρήσιμες προτάσεις σχετικά με τα ζώα.

 

Χθες εξάλλου, μετά από πρόσκληση της δασκάλας Φωτεινής Σταθοπουλου, παρουσιάστηκε το φιλοζωικό πρόγραμμα για τα ζώα συντροφιάς, στο  24ο Δημοτικό σχολείο Πάτρας, από την Γιούλα Ανωγιάτη και την Ελένη Κασπίρη. Η υποδοχή και στο σχολείο αυτό ήταν θερμή, με τους μικρούς μαθητές, να προσφέρουν τροφές που είχαν μαζέψει  για τα άστεγα ζωάκια, ενώ έκαναν γνωστό, ότι ταΐζουν και τα ίδια αδέσποτες γατούλες, που βρίσκουν «καταφύγιο» στην αυλή του σχολείου.

Στο τέλος της ενημέρωσης, οι μαθητές της Β’ τάξης και οι δασκάλες τους Αθηνά Δάρμα, Φωτεινή Σταθοπούλου και Παρασκευή Ζέζα στο ακορντεόν, τραγούδησαν το τραγούδι «Σκυλάκι μοναχό»  που έχουν γράψει οι μαθητές της Γ’ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Ζευγολατιού, με την δασκάλα τους Χριστίνα Πασπάλα και το έχει μελοποιήσει η Γκέλυ Μητρογιάννη.

 

Τέλος, την Τρίτη, μετά από πρόσκληση της καθηγήτριας κας Μπρακατσέλου προς τον Δήμο, παρουσιάστηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.), στους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου Δεμενίκων, από την Γιούλα Ανωγιάτη, και την Ελένη Κασπίρη.

 

Θυμίζουμε ότι εδώ και χρόνια ο Δήμος Πατρέων, δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς αναφορικά με τη συμπεριφορά μας προς τα ζώα κι έχει παρουσιάσει σε χιλιάδες μαθητές (στα σχολεία καθώς και στις Ημερήσιες Παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου), τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ), εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

 

ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ

ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ

Image removed. ΟΛΟΙ, ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ, ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΟΟΔΟΣ

Μία ακόμα δράση ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε στις  4 Απριλίου, Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας, στο Γυμνάσιο Σαραβαλίου.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Σαραβαλίου, Γιώργος Γιωτόπουλος, έπειτ’ από πρόταση της γυμνάστριας Ντίνας Μπορνιβέλλι και της σύμφωνης γνώμης του Συλλόγου Καθηγητών, προσκάλεσε στο σχολείο την Σύμβουλο του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, Αλεξάνδρα Δημοπούλου στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ημέρας.

Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή και η Αλεξάνδρα Δημοπούλου επισκέφτηκε το σχολείο μαζί με τις εθελόντριες Γαρυφαλλιά Μπαρλή και Αντωνία Δρουμέτσικα (η οποία είναι και εργαζόμενη στο καταφύγιο του Δήμου για τα αδέσποτα στο Δρέπανο), καθώς και την ιδιαίτερα φιλική σκυλίτσα Τόνια, πρώην αδέσποτη της περιοχής Σαραβαλίου, που ενθουσίασε τους πάντες και απόλαυσε τα χάδια και την αγάπη τους.

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ενημέρωσης και καλλιέργειας της αγάπης προς τα ζώα, της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, προβλήθηκε βίντεο και παρουσιάστηκε στους μαθητές το θέμα των αδέσποτων στην Ελλάδα, αλλά και στην περιοχή μας. Το πώς «δημιουργούνται» τα αδέσποτα αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του θέματος. Τονίστηκε επίσης το θέμα των κακοποιήσεων, έγινε αναφορά στη Νομοθεσία που προστατεύει τα δικαιώματα των ζώων, στις υποχρεώσεις των υπεύθυνων κηδεμόνων και ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όλοι συμφώνησαν πως πρέπει ο καθένας με το δικό του τρόπο να βοηθήσει σε μια αλλαγή της αντιμετώπισης των ζώων, ώστε να υπάρξει πιο γρήγορα πρόοδος.

Θυμίζουμε ότι η Ντίνα Μπορνιβέλι έχει προσφέρει μαζί με τους πρωταθλητές της Ολυμπιάδας Πατρών, στα αδέσποτα του καταφυγίου μας σε πολλαπλές και υπέροχες δράσεις.

Στο τέλος έγινε πρόκληση από την Αλεξάνδρα Δημοπούλου προς τα παιδιά και τους καθηγητές να επισκεφθούν το καταφύγιο του Δήμου στο Δρέπανο.

Τονίζεται τέλος, ότι χθες, κανένα από τα ενδιαφερόμενα σχολεία του Δήμου μας δεν έμεινε χωρίς παρουσίαση, καθώς η Αλεξάνδρα Δημοπούλου επικοινώνησε τις προηγούμενες ημέρες μαζί τους, έγινε η ανάλογη συνεννόηση και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο, η δράση διαδικτυακής συνάντησης και εορτασμού που οργάνωσε η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντικής Ομοσπονδία.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοζωίας στο 24ο Δημοτικό Σχολείο

ΣΤΟ 24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Μετά από πρόσκληση της δασκάλας Φωτεινής Σταθοπουλου προς τους αρμόδιους του δήμου , προκειμένου να παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό φιλοζωικό πρόγραμμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.), εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν, η Γιούλα Ανωγιάτη, συνεργάτης του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, υπεύθυνη για τα θέματα ζώων συντροφιάς και η Ελένη Κασπίρη θετική εκπαιδεύτρια ζώων συντροφιάς και κηδεμόνων  που συμμετέχει εθελοντικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοζωίας.

Η υποδοχή και στο σχολείο αυτό ήταν θερμή, με τους μικρούς μαθητές, να προσφέρουν τροφές που είχαν μαζέψει  για τα άστεγα ζωάκια, ενώ έκαναν γνωστό, ότι ταΐζουν και τα ίδια αδέσποτες γατούλες, που βρίσκουν «καταφύγιο» στην αυλή του σχολείου.

Στο τέλος της ενημέρωσης, οι μαθητές της Β’ τάξης και οι δασκάλες τους Αθηνά Δάρμα, Φωτεινή Σταθοπούλου και Παρασκευή Ζέζα στο ακορντεόν, τραγούδησαν το τραγούδι «Σκυλάκι μοναχό»  που έχουν γράψει οι μαθητές της Γ’ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Ζευγολατιού, με την δασκάλα τους Χριστίνα Πασπάλα και το έχει μελοποιήσει η Γκέλυ Μητρογιάννη.