ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΕΛΟΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς - Τερψιθέας διοργάνωσε το πρωί της περασμένης Κυριακής, ξενάγηση στο Έλος της Αγυιάς, στο νέο Οικολογικό Πάρκο του Δήμου Πατρέων με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Ήταν η πρώτη οργανωμένη ξενάγηση στον χώρο, που έγινε από τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου του Δήμου Πατρέων, ενώ από τον Δεκέμβριο θα ξεκινήσουν κανονικά οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων και ομάδων πολιτών στον παράκτιο αυτό υγρότοπο.

Στη ξενάγηση παρουσιάστηκε από τον υπεύθυνο των κέντρων Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του Δήμου, Κων/νο Κωνσταντακόπουλο, η φιλοσοφία, ο τρόπος λειτουργίας αλλά και η αξία του Οικολογικού Πάρκου για την πόλη. Συγκεκριμένα, τονίσθηκε πόσο σημαντική είναι η διάσωση του υγροτόπου ο οποίος με τις επεμβάσεις που έκανε ο δήμος θα αποτελεί στο εξής κεντρικό χώρο άθλησης, αναψυχής, εκδηλώσεων και παράλληλα ένα ζωντανό εργαστήριο στη φύση όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν την αξιόλογη χλωρίδα και πανίδα του χώρου.

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς – Τερψιθέας είχαν τηχαρά και την τιμή να διασχίσουν πρώτοι την πεζογέφυρα του Οικολογικού Πάρκου και να θαυμάσουν αυτό το σύγχρονο έργο για την περιοχή αλλά και την ομορφιά αυτού του σημαντικού υγροβιότοπου.

Στην αρχή της δράσης, ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Μαγιάκης, ανέφερε ότι «ο βάλτος της Αγυιάς αποτέλεσε σημαντικό σημείο αναφοράς των κατοίκων της Αγυιάς, καθώς επηρέασε την κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή, όπως επίσης και την ψυχαγωγία τους. Στα όρια του βάλτου εκτυλίσσεται εδώ και χρόνια σημαντική αλλά αφανής δραστηριότητα,αποτελώντας έτσι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των Αγυιωτών διαχρονικά». Ακόμη επεσήμανε ότι «η δράση συγκαταλέγεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυσή του συλλόγου, με γενικό τίτλο, "Στο παρά 10 του αιώνα"».

Στο τέλος της ξενάγησης μοιράσθηκε στους συμμετέχοντες μία μικρή δέσμη με άνθη και φυτά από το έλος ως αναμνηστικό, δημιουργίας του μέλους του Δ.Σ., Κατερίνας Σκαρπέλου.

*Στη δράση περιλαμβανόταν και οδοιπορικό στη συνοικία του Βάλτου, η οποία αναβλήθηκε για την άνοιξη, εξαιτίας των επικείμενων ακραίων καιρικών φαινομένων.