ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, προχώρησε σήμερα σε μια πρώτη ξενάγηση των δημοσιογράφων, στο νέο κτήριο του πρώην Αρσακείου (Μαιζώνος 19) όπου θα στεγαστεί από την ερχόμενη εβδομάδα, το Δημαρχείο της Πάτρας.

Τους υποδέχθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου, δηλώνοντας τα εξής:

«Η Πάτρα απέκτησε ένα νέο Δημαρχείο, κόσμημα για την πόλη και αντάξιο της ιστορίας της.

Στόχος μας, ήταν από την αρχή, να σταματήσει η απαξίωση ενός ιστορικού κτιρίου και η δημιουργία ενός σύγχρονου Δημαρχείου, που θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου.

Με το νέο Δημαρχείο, συγκεντρώνουμε τις υπηρεσίες που λειτουργούσαν σε μισθωμένα κτίρια, εξοικονομούμε οικονομικούς πόρους και επιτυγχάνουμε την αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιών μας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Οι μελέτες για την αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του παλαιού Αρσακείου είναι έργο των υπηρεσιών του Δήμου και το τελικό αποτέλεσμα  δικαιώνει τις προσδοκίες μας και μας κάνει υπερήφανους.

Το Παλαιό Αρσάκειο ανοίγει ένα νέο κύκλο ζωής για το Δήμο, τους πολίτες, το μέλλον και την ιστορία της Πάτρας».

 

https://fb.watch/qe_uuxKlhj/

 

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ:

 

  • ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Το ιστορικό κτήριο συνολικού εμβαδού 5.404 τ.μ.  που ανακαινίσθηκε και αναβαθμίστηκε ενεργειακά για να αποτελέσει τη νέα έδρα του Δήμου μας, προσφέρει αναβαθμισμένους υπηρεσιακούς χώρους  και συγκεντρώνει  ένα μεγάλο αριθμό λειτουργιών προς όφελος των δημοτών.

 

  • ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ 

Διαθέτει δύο αίθουσες συνολικού εμβαδού 594 τ.μ. που μετά την οριστική τους διαμόρφωση θα προσθέσουν στην πόλη

  • ένα νέο εμβληματικό χώρο  πραγματοποίησης πολιτιστικών εκδηλώσεων
  • μία σύγχρονη αίθουσα συσκέψεων για τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου και άλλες  χρήσεις.

 

  • ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ

Το κτήριο που θεμελιώθηκε το 1929 από το Δήμο Πατρέων για να στεγάσει το Αρσάκειο σχολείο, έχει συνδεθεί με την ιστορική διαδρομή του Δήμου και της πόλης.

 Στον 1ο όροφο της Β πτέρυγας αναπτύσσεται μόνιμη έκθεση φωτογραφιών και ντοκουμέντων που αποτυπώνει σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας του από την εποχή της κατασκευής του, τη χρήση του στη διάρκεια του πολέμου και τη λειτουργία του για 54 χρόνια ως εκπαιδευτήριο.

Το σύνολο του αρχείου που συγκεντρώθηκε από το Δήμο για την ιστορία του κτηρίου και των ανθρώπων που συνδέθηκαν μαζί του, παρουσιάζεται σε ειδική ιστοσελίδα του Δημαρχείου.  

 

Έργα τέχνης, πίνακες και γλυπτά από τη μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα  μετατρέψουν το Δημαρχείο σε ζωντανό πυρήνα πολιτισμού  καθώς θα προσφέρει  εικόνες και εμπειρίες στους επισκέπτες.

 

  • ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ

 

Μέσα από οθόνες αφής οι επισκέπτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οπτικοακουστικό υλικό και άλλο ψηφιακό περιεχόμενο που αφορά στο Δήμο, στην πόλη και στην ιστορία του κτηρίου.

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

 

Όταν αναλάβαμε το 2014, θέσαμε ως άμεση προτεραιότητα, να διασώσουμε το ιστορικό κτήριο του Αρσακείου, που είχε εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου. Να του δώσουμε μια χρήση αντάξια της ιστορίας του. Να το μετατρέψουμε σε ένα σύγχρονο Δημαρχείο που θα καλύπτει  τις αυξανόμενες ανάγκες του Δήμου.

Μετά από πολλές προσπάθειες, η πόλη μας έχει ένα νέο Δημαρχείο κόσμημα, ένα τοπόσημο που θα διαγράψει μία  νέα ιστορική διαδρομή.

Με το νέο Δημαρχείο συγκεντρώνουμε  υπηρεσίες που λειτουργούσαν σε μισθωμένα κτήρια, εξοικονομούμε οικονομικούς πόρους και επιτυγχάνουμε την αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιών μας και   την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Οι μελέτες για την αποκατάσταση  και ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του παλαιού Αρσακείου  είναι έργο των υπηρεσιών του Δήμου και το τελικό αποτέλεσμα  δικαιώνει τις προσδοκίες μας και μας κάνει υπερήφανους.

Το ιστορικό κτήριο του παλαιού Αρσακείου, ανοίγει ένα νέο κύκλο ζωής για το Δήμο, τους πολίτες, την ιστορία και το  μέλλον της Πάτρας. 

 

 

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

 

 

Στο  νέο Δημαρχείο θα μεταφερθούν:

 

Τα Γραφεία:

 

  • Δημάρχου
  • Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου
  • Αντιδημάρχου Διοίκησης και Δημοτικής Κατάστασης, Οικονομικών, Διαχείρισης Προσόδων, Τοπικής Οικονομίας, Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π), Νομικής Υπηρεσίας και Εσωτερικού Ελέγχου
  • Αντιδημάρχου Αρχιτεκτονικού Έργου, Υ/Μ και Έργων Υποδομής
  • Αντιδημάρχου Πολεοδομικού - Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης, και  Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεϊκων

 

Οι υπηρεσίες έξι Διευθύνσεων  του Δήμου:

 

  • Οικονομικών Υπηρεσιών
  • Διαχείρισης Προσόδων και Δημοτικής Περιουσίας
  • Τοπικής Οικονομίας
  • Αρχιτεκτονικού Έργου και Η/Μ
  • Έργων Υποδομής
  • Πολεοδομικού - Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης

 

Το πρωτόκολλο του Δήμου

 

 

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

 

  • Πρόσβαση

Το κτήριο αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα και σε τρεις ευδιάκριτες πτέρυγες που χαρακτηρίζονται Α, Β, Γ και  επικοινωνούν μεταξύ τους με ευρύχωρους κοινόχρηστους χώρους.

Επιλέγοντας την πρόσβαση από τις πλαϊνές εισόδους Α και Γ  μπορείτε να κατευθυνθείτε στα κλιμακοστάσια και στους ανελκυστήρες που οδηγούν στους επάνω ορόφους.

Η εσωτερική και εξωτερική σήμανση εξυπηρετεί την εύκολη περιήγηση στο κτήριο. Αναζητήστε στο εξωτερικό αναλόγιο την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει για να κατευθυνθείτε στη σωστή πτέρυγα.

Στον προαύλιο χώρο λειτουργεί οικίσκος πληροφοριών.

 

  • Εξυπηρέτηση ΑμεΑ

Το  Δημαρχείο  προσφέρει πρόσβαση σε όλους τους χώρους του.

 Διαθέτει δύο εξωτερικές ράμπες που οδηγούν στις πλαϊνές πτέρυγες και ανελκυστήρες  για την πρόσβαση στους άλλους ορόφους και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

Στο ισόγειο πλησίον των ανελκυστήρων  υπάρχει W.C. για ΑμεΑ.

Μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείου, επί της οδού Μαιζώνος υπάρχει θέση πάρκινγκ για οχήματα που εξυπηρετούν ΑμεΑ.

 

  • Δωρεάν Wi-Fi

 

Οι επισκέπτες του Δημαρχείου μπορούν να έχουν ελεύθερα πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο του Δημαρχείου: d.patraswiFi

 

 

  • ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

 

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι είναι σε εξέλιξη η μετακόμιση των υπηρεσιών στο νέο Δημαρχείο, που θα στεγάζεται πλέον στο παλαιό Αρσάκειο και λόγω αυτού, από την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, και για ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα έως την Παρασκευή 23 του μήνα, ΔΕΝ θα λειτουργούν τα γραφεία και οι δημοτικές υπηρεσίες που θα βρίσκονται στη διαδικασία της μετακόμισης.