Η πόλη της Πάτρας

Η Πάτρα (αρχαία ελληνικά: Πάτραι) είναι η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου και η τρίτη μεγαλύτερη της Ελλάδας με πληθυσμό που ανέρχεται στους 167.446 κατοίκους, ενώ ο πληθυσμός του καλλικρατικού Δήμου Πατρέων ανέρχεται σε 213.984 κατοίκους σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του 2011. Η Πάτρα είναι πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς και έδρα του ομώνυμου δήμου, ενώ έχει οριστεί επίσης έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Ιστορία της Πόλης

Η πόλη έχει μακραίωνη ιστορία.

Read more

Εξερευνήστε την Πάτρα

Εξερευνήστε την Πάτρα στην ειδική σελίδα Explore Patra. Βρείτε προτεινόμενες διαδρομές για περιπάτους με ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης.

Read more

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα της Πάτρας

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης μαρτυρούν μια συγκλονιστική ιστορία για τους κατοίκους της περιοχής από την Μυκηναϊκή εποχή μέχρι τον 21ο αιώνα.

Read more

Τα χαρακτηριστικά της Πάτρας

Τα δημογραφικά, γεωγραφικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της πόλης.

Read more

Εφαρμογή «Explore Patra» για smartphone

Κατεβάστε την εφαρμογή «Explore Patra» δωρεάν στο κινητό σας για να σας ξεναγήσει στην Πάτρα σε ενδιαφέρουσες διαδρομές με σημεία στάσης σημαντικής ιστορικής σημασίας. Βρείτε την εφαρμογή στο app store ή το Google Play και ξεκινήστε τον περίπατο σας.

Ο χάρτης της πόλης

Φωτογραφίες