Όλες οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων.

Εξερευνήστε την Πάτρα

Στην ιστοσελίδα «Explore Patras» μπορείτε να εξερευνήσετε την Πάτρα στο παρόν και στο παρελθόν. Μπορείτε να βρείτε διαδραστικούς χάρτες, ιστορικές φωτογραφίες και καρτ ποστάλ, προτεινόμενες διαδρομές για περιπάτους, πληροφορίες για ιστορικά, αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος αλλά και πληροφορίες για τοπικά προϊόντα. 

Εφαρμογή «Explore Patra» για smartphone

Κατεβάστε την εφαρμογή «Explore Patra» δωρεάν στο κινητό σας για να σας ξεναγήσει στην Πάτρα σε ενδιαφέρουσες διαδρομές με σημεία στάσης σημαντικής ιστορικής σημασίας. Βρείτε την εφαρμογή στο app store ή το Google Play και ξεκινήστε τον περίπατό σας.

Εφαρμογή «Πάτρα Στάθμευση» για smartphone

Σύντομα θα μπορείτε να εγκαταστήσετε δωρεάν την εφαρμογή «Πάτρα Στάθμευση» στο κινητό σας που θα σας επιτρέπει να αγοράζετε ηλεκτρονικά εισιτήρια για την παρόδια στάθμευση στο κέντρο της Πάτρας.

Ακολουθήστε τους συνδέσμους για να μάθετε τα πάντα για την παρόδια στάθμευση στο κέντρο της Πάτρας και για να βρείτε το πως να κατεβάστε και να λειτουργήσετε την εφαρμογή ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Ηλεκτρονική Υποβολή Προβλημάτων στο «SENSE CITY»

Στην εφαρμογή «SENSE CITY»  μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικό αίτημα στο Δήμο από το σπίτι σας ή το κινητό σας για οποιοδήποτε πρόβλημα συναντήσετε στο δρόμο, όπως βλάβες ηλεκτροφωτισμού και οδοστρώματος, θέματα καθαριότητας και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Η εφαρμογή επιτρέπει την εύκολη καταγραφή της τοποθεσίας, την περιγραφή και την ανάρτηση φωτογραφίας του προβλήματος. Είναι λειτουργική και εύκολη στη χρήση και το αίτημά σας δεν προϋποθέτει πια την φυσική σας παρουσία στα γραφεία του Δήμου ή μακρόχρονες αναμονές στο τηλέφωνο. Δίνει σε όλους μια πλήρη εικόνα των τρέχων προβλημάτων στην περιοχή αλλά και την επίλυσή τους.

 

Περιβαντολλογική πλατφόρμα «Έξυπνη Πόλη»

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για τις καιρικές και τις περιβαντολλογικές συνθήκες στην πόλη σε ζωντανό χρόνο, αλλά και την κίνηση των πολιτών σε κεντρικά σημεία όπως στην πλατεία Γεωργίου και στον Μώλο, μπείτε στην  περιβαντολλογική πλατφόρμα «Έξυπνη Πόλη». Ειδικά σημεία ανίχνευσης συλλέγουν πληροφορίες για μετεωρολογικά και περιβαντολλογικά φαινόμενα και τα στοιχεία παρουσιάζονται στην ειδική ιστοσελίδα.

e-πληρωμές - Ηλεκτρονικές πληρωμές οφειλών

Για την εύκολη εξόφληση οριστικοποιημένων οφειλών σας προς τον Φορέα άλλα και την εξόφληση κλήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας μπορείτε να χρησιμοποιείστε την εφαρμογή Ηλεκτρονικές Πληρωμές Βεβαιωμένων Οφειλών.

e-αιτήματα - Οι υπηρεσίες του Δήμου σε ηλεκτρονική μορφή

Ηλεκτρονική Διεκπεραίωση αιτημάτων πολιτών: e-αιτήματα

Ο πολίτης  μπορεί να κάνει εγγραφή μέσω TaxisNet και να υποβάλλει το αίτημα του επισυνάπτοντας και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Αυτό παραλαμβάνεται από την αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου λαμβάνοντας αριθμό πρωτοκόλλου.

Όταν το αίτημα του πολίτη διεκπεραιωθεί θα αποσταλεί απάντηση μέσω email με τo αντίστοιχο πιστοποιητικό ή βεβαίωση. Ο πολίτης  μπορεί να παρακολουθήσει την πορεία των αιτημάτων του και να βλέπει τα πιστοποιητικά/βεβαιώσεις που έχει παραλάβει.

Λίστα με τα αιτήματα που διατίθενται για ηλεκτρονική διεκπεραίωση

Εθνική Πύλη «Ερμής»

Ο «ΕΡΜΗΣ» είναι μια σημαντική Διαδικτυακή Εθνική Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης για την πληροφόρηση πολιτών και επιχειρήσεων και για την ασφαλή διεκπεραίωση υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Παρέχει επιλεγμένες υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Συναλλαγών μέσω των οποίων οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν από τη Δημόσια Διοίκηση. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες του «Ερμής» μπορούν να αξιοποιήσουν ένα μεγάλο πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών και να παραλάβουν στην ηλεκτρονική τους θυρίδα τη σχετική βεβαίωση / πιστοποιητικό.

 

Ηλεκτρονικά Ραντεβού ΚΕΠ

Αν θέλετε να κλείσετε ηλεκτρονικό ραντεβού στα ΚΕΠ, μπείτε στην εφαρμογή myKEPlive.

Ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης επί των ακαθάριστων εσόδων του τέλους παρεπιδημούντων για τις επιχειρήσεις

Έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον Δήμο η ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης επί των ακαθάριστων εσόδων του τέλους παρεπιδημούντων για τις επιχειρήσεις που προβλέπεται όπως επίσης και του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων των λοιπών προβλεπόμενων επιχειρήσεων, σύμφωνα με την περιοδική δήλωση τους στην ΑΑΔΕ.

Με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα, να υποβάλλουν και ηλεκτρονικά την δήλωσή τους και να πληρώσουν ηλεκτρονικά το αναλογούν τέλος και τυχόν πρόστιμο μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς του TAXISNET (Πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων).

Είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δήλωσης επί των ακαθάριστων εσόδων του τέλους παρεπιδημούντων για τις επιχειρήσεις