Δημοτικές Επιχειρήσεις & Οργανισμοί

O Δήμος Πατρέων εκτός της υπηρεσιακής του δομής, έχει δημιουργήσει και άλλους τομείς και επιχειρήσεις με σκοπό την ανύψωση του πολιτισμικού επιπέδου, της πόλης του μυθικού Πατρέα. Η Πάτρα έχοντας διαγράψει μια μακρόχρονη ιστορία διακρίνεται για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας. Η γεωγραφική της θέση, οι φυσικές της καλλονές, η κουλτούρα των κατοίκων της την έχουν αναδείξει σαν μητρόπολη της Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδας.

Για να συνεχίσει την πορεία της σαν πόλη που μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις ο Δήμος έχει δημιουργήσει τους πιο κάτω οργανισμούς:

ΔΕΥΑΠ(Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας). Είναι ο Φορέας που διαχειρίζεται την ύδρευση και την αποχέτευση της πόλης.

Περισσότερες Πληροφορίες: www.deyap.gr

Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων. Πρόκειται για έναν Οργανισμό που ασχολείται με τον Πολιτισμό και τη διαχείριση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Πάτρας.

Περισσότερες Πληροφορίες: www.patrasculture.gr

Κοινωνικός Οργανισμός. Σκοπός του Νομικού Προσώπου είναι η οργάνωση και η λειτουργία υπηρεσιών Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων.

Περισσότερες Πληροφορίες: http://www.kodip.gr

Κοινοφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Πατρέων -Πατρινό Καρναβάλι.

Περισσότερες Πληροφορίες: www.carnivalpatras.gr

Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας. Είναι ένας θεατρικός οργανισμός με πανελλήνια απήχηση που παράγει πρωτότυπο καλλιτεχνικό έργο και έχει να επιδείξει μια πολύπλευρη δραστηριότητα.

Περισσότερες Πληροφορίες: www.dipethepatras.gr