ΠΕΛΕΚΟΥΔΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

Η Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών και Περιχώρων γιόρτασε χθες Κυριακή 13 Νοεμβρίου, τους Προστάτες των πολυτέκνων, Αγίους Τερέντιο και Νεονίλλη και τα επτά παιδιά τους, στον Ιερό Ναό Άγιο Ανδρέα Εγλυκάδας, με Θεία Λειτουργία, κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της Πολύτεκνης Οικογένειας και ακολούθησε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

Την Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πελεκούδας, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες βάλλονται από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την ώρα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχει φτάσει στο ανώτερο σημείο, εμείς ως Δήμος, να βλέπουμε να αυξάνονται οι οικογένειες που έχουν ανάγκη τα συσσίτια που καθημερινά διανέμει ο Δήμος σε εκατοντάδες συνδημότες μας.

Από την άλλη, η σημερινή κυβέρνηση –τόνισε ο κ. Πελεκούδας- απαλλάσσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από τα βάρη της φορολογίας και παράλληλα, τους ενισχύει και με σειρά επιδοτήσεων. Έτσι για μια ακόμα φορά, το «φίδι από την τρύπα», καλείται να βγάλει ο λαός, με βαρύτερη φορολογία, με αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και ενέργεια, γεγονός που βυθίζει στην φτώχεια και την ανέχεια την λαϊκή πολύτεκνη οικογένεια.

Ο κ. Πελεκούδας, αναφέρθηκε και σε αυτά που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να ανακουφίσει τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα στην πόλη μας (μείωση στο μισό των δημοτικών τελών, απαλλαγή χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών από τα τέλη της ΔΕΥΑΠ, κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, για εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ, δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους Δημοτικούς Αθλητικούς χώρους κ.λπ.) και κατέληξε λέγοντας ότι η Δημοτική Αρχή είναι δίπλα τους και τους στηρίζει με όλους τους τρόπους, ωστόσο –τόνισε- μόνο με αγώνα και διεκδίκηση θα έχουμε όσα δικαιούμαστε και χρειαζόμαστε για μια αξιοπρεπή ζωή εμείς και τα παιδιά μας.