ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ 1

O Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παρέστη, χθες το πρωί, στην κινητοποίηση του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Δυτικής Ελλάδας, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Ο Δήμαρχος, μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους, εξέφρασε τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στον αγώνα των μουσικών και όλων των εργαζόμενων στον πολιτισμό και στα δίκαια αιτήματά τους.  

Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι:

- Να υπάρχει δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους καλλιτέχνες, σε όλους τους χώρους (θέατρο, μουσικές σκηνές, εστιατόρια, κτλ) να μπαίνουν σε αναστολή - για όσο διάστημα απαιτείται ώστε να καλύπτονται οι συνάδελφοι που νοσούν, αλλά και αυτοί που δεν νοσούν και τίθενται αναγκαστικά σε αργία μέχρι να ολοκληρωθεί η καραντίνα των υπολοίπων συναδέλφων.

- Ένταξη των εκπρόθεσμα εγγεγραμμένων στο Μητρώο Καλλιτεχνών καθώς και όλων όσων πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο Μητρώο (4 χρόνια προϋπηρεσία ή 2 συν τίτλο σπουδών).

- Να καταργηθούν οι νέοι κόφτες από το Μητρώο Καλλιτεχνών που κόβουν τις αιτήσεις σε όσους δεν εμφανίζουν δραστηριότητα στην ειδικότητά τους κατά τον τελευταίο μήνα. Να ενταχθούν στην αποζημίωση όλες οι ειδικότητες (ΣΤΕΠ) του Μητρώου.

- Άδειες Δώρα Επιδόματα σε όλους τους δικαιούχους αποζημίωσης μέσω Μητρώου όπως ακριβώς δικαιούνται οι εργαζόμενοι σε αναστολή

- Αναδρομική αποζημίωση για τους μήνες Αύγουστο έως Δεκέμβρη για το σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου.

- Να εξασφαλιστεί το εισόδημα για όλους όσους δουλεύουν χωρίς σταθερή εργασία, με εισόδημα χαμηλότερο πολλές φορές, ακόμα και από τον βασικό μισθό, και που αποτελούν την συντριπτική πλειονότητα του κλάδου.

- Να πάρει επιτέλους το κράτος την ευθύνη για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος των εργαζόμενων, να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το αφήγημα της ατομικής ευθύνης. Να καλυφθεί με Κρατική ευθύνη το κόστος της επιδημιολογικής επιτήρησης στους χώρους εργασίας που έχουν απομείνει. Πρωτοκόλλα υγείας στο Θέαμα –Ακρόαμα με κριτήριο την περιφρούρηση της υγείας εργαζόμενων και κοινού και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Από το σημείο της συγκέντρωσης πέρασε η μοτο-πορεία του Συνδικάτου Διανομέων – Ντελιβεράδων Νομού Αχαΐας που προηγουμένως πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Ο Δήμαρχος και οι παρευρισκόμενοι με θερμά χειροκροτήματα χαιρέτησαν κι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους συμμετέχοντες στη μοτο-πορεία.