ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ ΔΡΟΜΟΣ1

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παρουσίασε, την Πέμπτη 18 Νοέμβρη, το πρωί, το νέο δρόμο που ενώνει το Κάτω Καστρίτσι με το Ρίο και με την Πάτρα, παρακάμπτοντας το Νοσοκομείο Ρίου. 

Πρόκειται για σύγχρονο οδικό έργο με πεζοδρόμια, φωτιστικά κλπ., το οποίο κατασκεύασε ο Δήμος με ίδιους πόρους.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ρίου, Ευάγγελος Κατσακούλης, ο Αντιδήμαρχος Έργων, Χρήστος Κορδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χ. Μπονάνος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γ. Καρβέλης, ο Αναπληρωτής Διοικητής του ΠΓΝΠ κ. Δ. Μπάκος, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Έργων Υποδομής του Δήμου Πατρέων, Γ. Σπηλιωτόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες και δημότες.

Σε δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Πατρέων είπε:

«Λύσαμε ένα μεγάλο πρόβλημα, που απασχολούσε δεκάδες χρόνια την περιοχή. Προχωρήσαμε στην κατασκευή του δρόμου αυτού, γιατί ξεπεράσαμε κρίσιμα θέματα. Δυστυχώς έχουμε τα «κουτάκια» μας και θέλουμε να μένουμε κλεισμένοι σ’ αυτά. Άλλο …«κουτάκι» ο Δήμος, άλλο το Πανεπιστήμιο, άλλο ο ΟΣΕ κλπ. Αυτά πρέπει να ξεπεραστούν και να υπάρχει συνεργασία και αποτέλεσμα, για το καλό της πόλης μας και των κατοίκων της. Εν προκειμένω, συνεργαστήκαμε για να έχουμε ένα έργο ολοκληρωμένο σχετικά γρήγορα, με βάση τα ελληνικά δεδομένα. Συνεργαστήκαμε με τον υποδιοικητή του Νοσοκομείου Ρίου κ. Μπάκο, για να λυθούν κάποια ζητήματα.

Χρειαζόμαστε όμως πάρα πολλά έργα και για να γίνουν πρέπει να υπάρχουν δύο προϋποθέσεις. Η μία προϋπόθεση είναι να έχεις χρήματα και η δεύτερη να έχεις εργαζόμενους. Δυστυχώς οι Δήμοι, δεν έχουν ούτε το ένα ούτε το άλλο. Κι επειδή το χρήμα συγκεντρώνεται από το λαό μας και πάει στους λίγους, πρέπει να διεκδικήσουμε από το κράτος περισσότερα χρήματα, αλλά και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και γενικά να κάνουμε όλα όσα θέλουμε κι έχουμε ανάγκη».

Ο Δήμαρχος κλείνοντας, για μια ακόμα φορά, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων για το έργο που κατασκεύασαν και παραδόθηκε σήμερα στους κατοίκους της περιοχής και στους επισκέπτες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.