ΔΗΜΑΡΧΟΣ 9-6-2022

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, διοργάνωσε χθες Πέμπτη 9 Ιουνίου, ανοιχτή σύσκεψη στις Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα και συγκεκριμένα στο Λαϊκό Στέκι, που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Πατρέων, με θέμα την ακρίβεια και τις αυξήσεις που πλήττουν τις λαϊκές οικογένειες και εξαφανίζουν το λιγοστό εισόδημά τους.

Η σύσκεψη είχε στόχο να δοθεί από τον λαό, άλλη μια αγωνιστική απάντηση απέναντι στα καθημερινά προβλήματα, ενάντια στην ακρίβεια, για την υπεράσπιση του εισοδήματος.

Mε το πέρας της σύσκεψης, συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα στην περιοχή, ενάντια στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στην ενέργεια.

 

Στην σύσκεψη συμμετείχε και η Δημοτική Αρχή, με ομιλητή τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι χαρά να βρίσκεσαι μαζί με τους ανθρώπους που «χτίζουν» τον τόπο σου, σε μια προσπάθεια να μη μένουμε μόνο στην περιγραφή της κατάστασης.

Περιγραφή βέβαια έγινε –και σωστά- από τους προηγούμενους ομιλητές. Τι υπάρχει αυτή τη στιγμή; Φτώχεια, ανεργία, ακρίβεια και χίλια δυο προβλήματα. Αν θέλεις να πας στο Νοσοκομείο, αντιμετωπίζεις προβλήματα, αν θέλεις να πας στην Εκπαίδευση, προβλήματα, τα παιδιά μας δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτά που ονειρεύονται.

Σήμερα το πρωί βρέθηκα σε έναν άλλο χώρο, όπου δεν χτυπάει εκεί η καρδιά αυτών που «χτίζουν» τον τόπο μας, εκεί χτυπάει η καρδιά της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων, της ανάπτυξης. Εκεί, σήμερα το πρωί, ήταν συγκεντρωμένοι οι Υπουργοί, οι οποίοι λένε ότι όλα πάνε καλά κι ότι θα πάρουν μέτρα, η ανάπτυξη να γίνει πιο «έντονη». Και στο ερώτημα, αφού όντως υπάρχει ανάπτυξη, γιατί έχουμε τόση φτώχεια, γιατί υπάρχει κόσμος που δεν έχει τη δυνατότητα να ζήσει και να έχει εξασφαλισμένη τη διατροφή του, γιατί μοιράζουμε συσσίτια και τρόφιμα, γιατί υπάρχει κόσμος με κομμένο ρεύμα, η απάντησή τους είναι ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αυτοί θα κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας. Η ανάπτυξη που αυτοί ονειρεύονται, δεν είναι η ανάπτυξη του λαού, είναι η ανάπτυξη των κερδών.

Όταν αυτοί πηγαίνουν στον Άρη, εμείς αναρωτιόμαστε αν θα έχουμε ή όχι φαγητό. Αυτοί εξασφαλίζουν ταξίδια στο Διάστημα, που όλοι όσοι είμαστε εδώ πέρα με όσα θα έχουμε σε όλη μας τη ζωή, δε φτάνουν για το εισιτήριο του ενός να κάνει τη βόλτα του. Άρα, λοιπόν, είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι.

Έλεγαν οι Υπουργοί σήμερα ότι όλα πάνε καλά. Πάνε καλά τα πράγματα; Είμαστε εντάξει; Ζητούν ξανά την εμπιστοσύνη του λαού. Πρέπει να την έχουν; Είναι δυνατόν να είσαι άνεργος, να είσαι φτωχός και να τους δίνεις και την εμπιστοσύνη σου;

Άρα, λοιπόν, εμείς έχουμε το δικό μας δρόμο και ο δρόμος αυτός είναι ο δρόμος του αγώνα και της ανατροπής. Δεν είναι φυσιολογικό, άλλοι να δουλεύουν κι άλλοι να τρώνε. Αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε αν έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και γι’ αυτό είμαστε δίπλα στο Εργατικό Κέντρο, γιατί με την οργάνωση, με τη συμμετοχή στα σωματεία μας, θα μπορέσουμε να επιφέρουμε αυτές τις αλλαγές που απαιτούνται.

Ως Δημοτική Αρχή είμαστε δίπλα σ’ αυτή την προσπάθεια, ό,τι μας πέφτει ως μερτικό θα το φέρουμε εις πέρας, δεν πρέπει πάντως να αφήσουμε να θεωρούν ότι μας κοροϊδεύουν και ότι αυτοί είναι οι έξυπνοι, που ξέρουν να κουμαντάρουν για τα δικά τους τα συμφέροντα κι εμείς δεν ξέρουμε να υπερασπιστούμε τα δίκια μας.

Καλή συνέχεια λοιπόν, να κάνουμε τις Επιτροπές μας, αυτή είναι δουλειά δύσκολη, αλλά σε αυτή τη δύσκολη δουλειά φαίνεται και του καθενός το ανάστημα, για να μην πηγαίνουμε προσκυνημένοι κι έρποντας στους δρόμους που αυτοί μας ορίζουν, να έχουμε ψηλά το κεφάλι, ενωμένοι μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Δεν είναι τόσο ισχυροί όσο φαίνονται».