ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων, η κατακύρωση του προσωρινού αναδόχου του έργου «Συντήρηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων» ύψους 2 εκατ. ευρώ, οι όροι διακήρυξης του έργου «Αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα στα δημοτικά ποδοσφαιρικά γήπεδα Ζαρουχλεΐκων, Βραχνεΐκων και Ρίου» ύψους 500.000 ευρώ και η κατακύρωση του έργου «Μετατροπή των Σταφιδαποθηκών ΑΣΟ σε Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο» συνολικού ύψους 9,8 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ανοίγει το δρόμο για νέα αθλητικά έργα, που έρχονται μετά την ανακατασκευή με συνθετικό χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου Ροϊτίκων που ήταν ανενεργό ύψους 450.000 ευρώ, την αλλαγή συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου Σαραβαλίου «Κ. Ζάρας» ύψους 150.000 ευρώ και την ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου του σχολικού συγκροτήματος Μαρούδα ύψους 100.000 ευρώ.

Όπως είναι ήδη γνωστό έχουν αναδειχτεί οι ανάδοχοι των έργων «Ενεργειακή αναβάθμιση Παμπελοποννησιακού Σταδίου» και «Ανακατασκευή ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ – Βόλεϊ και ποδοσφαίρου 5χ5 Παμπελοποννησιακού σταδίου» ύψους 100.000 ευρώ, που πρόκειται να εγκατασταθούν άμεσα.

Παράλληλα είναι έτοιμη η μελέτη της ψηφιακής αναβάθμισης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου για την απορρόφηση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα της Ψηφιακής αναβάθμισης δημοτικών κτιριακών εγκαταστάσεων, ενώ καταγράφονται και οι ανάγκες του Αθλητικού Κέντρου Λαδόπουλου και των άλλων μεγάλων δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων για να εκπονηθούν οι σχετικές μελέτες.

Όπως είναι επίσης γνωστό βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα αθλητικής αναψυχής στο Έλος της Αγυιάς (διαδρομή τρεξίματος – περπατήματος, υπαίθριο γυμναστήριο, πίστα εδαφοσφαίρισης) και ο μεγάλος παραλιακός ποδηλατόδρομος, που θα μπορούν να κινούνται με ασφάλεια και οι sketers.

Το νέο έργο «Συντήρηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων» αφορά στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του φωτισμού και των αποδυτηρίων των δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου Ρίου, Πετρωτού, Ζαρουχλείκων, Βραχνείκων, Άνω Καστριτσίου, Ψαθοπύργου και του κλειστού γηπέδου μπάσκετ Ροϊτίκων.

Στις Σταφιδαποθήκες του ΑΣΟ θα αναπτυχθούν αθλητικά Κέντρα Πινγκ Πονγκ, Μαχητικών Αθλημάτων, Γυμναστικής και Τοξοβολίας καθώς και αίθουσα για Σκάκι – Stratego.

Πέραν των παραπάνω έργων είναι ήδη στις αποθήκες του Τμήματος Άθλησης νέος αθλητικός εξοπλισμός για σχολεία, η διάθεση του οποίου είναι σε εξέλιξη, ενώ είναι έτοιμη και η προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων είναι και η αλλαγή των οργάνων του Κέντρου Γυμναστικής του Λαδόπουλου που γίνεται για πρώτη φορά από την ίδρυση του.