ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΗΣ1

Άρθρο παρέμβαση

του Βαγγέλη Κατσακούλη

Αντιδημάρχου

Δημοτικής Ενότητας Ρίου

 

 

Ο Δήμος προκήρυξε και προετοιμάζει νέα πορεία στην Αθήνα. Αυτή την φορά το αντικείμενο της πορείας θα είναι  η διεκδίκηση των χρημάτων που παράτυπα  το κράτος δεν αποδίδει στους Δήμους. Ενώ δηλαδή το κράτος  εισπράττει μέσα από κάθε είδους φόρους (άμεσους και έμμεσους) χρήματα για τον Δήμο, στην συνέχεια  τα παρακρατεί και δεν τα αποδίδει. 

Αυτή η στέρηση των χρημάτων καθώς και η απαγόρευση προσλήψεων έχει σαν αποτέλεσμα  την οριακή λειτουργία  του Δήμου. 

Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να μείνει απλός θεατής στον στραγγαλισμό της Τ.Α

Δεν μπορεί να αναστείλει ούτε το τεράστιο κοινωνικό έργο  που επιτελεί ούτε την ολοκλήρωση των έργων που έχει  δρομολογήσει για την ανάπλαση της πόλης Δεν δέχεται να συναινέσει στην περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής του πατραϊκού λαού.

Η Πάτρα πόλις χτυπημένη από την μακροχρόνια οικονομική κρίση με μεγάλο αριθμό ανέργων με τεράστια προβλήματα στις υποδομές  χρειάζεται και απαιτεί αυτά που δικαιούται  Η Δημοτική Αρχή δεν περιορίζει τα  αίτηματά της, στα στενά πλαίσια της λειτουργίας του Δήμου.

Είναι καθήκον της να αγωνίζεται ώστε οι πολίτες της Πάτρας να βρίσκουν  την ιατρική φροντίδα που πρέπει , οι μαθητές μας να έχουν σχολεία και εκπαίδευση που δικαιούνται  και οι πολίτες μας να έχουν  όλα όσα ένα κράτος έχει υποχρέωση  να παρέχει πχ. ηλεκτρικό.  

Ας  μη σπεύσουν λοιπόν μερικοί να μας κατηγορήσουν  ότι τα αιτήματα της πορείας ξεφεύγουν από τα  "δημοτικά πλαίσια". Έχω γράψει και για την προηγούμενη πορεία ότι η κινητοποίηση αυτή ενεργοποιεί τους πολίτες και  τους κάνει από απλούς θεατές  πρωταγωνιστές.

Φέρνει στην κεντρική πολιτική σκηνή τα προβλήματα που ταλανίζουν τον πατραϊκό λαό.

Τέλος με τον καλύτερο τρόπο αναδεικνύει  ποιοι έχουν την διάθεση και την  πολιτική ειλικρίνεια  να σταθούν  δίπλα στον χειμαζόμενο πατραϊκό λαό. 

Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.